Faalangst - Mindtuning

Van Acrofobie naar Beter! Hoogtevrees in vogelvlucht

Hoogtevrees of acrofobie geeft de persoon een onbehaaglijk en duizelig gevoel wanneer zij zich op een zekere hoogte bevinden of wanneer zij zich er een voorstelling van maken in hun gedachten.

 

Vrijwel iedereen heeft een bepaalde angst voor hoogten. Bij acrofobie is het toch de angst dat iemand naar beneden valt. Acrofobie hangt dus ook nauw samen met Bathofobie. Bathofobie is een angst voor diepte.

Het lichaam past zich ten aller tijde aan en kan er dus voor zorgen dat personen die op een flat wonen hier toch enigszins aan gewend raken. Komen ze ergens anders op dezelfde hoogte dan slaat de paniek weer toe.

Ook Acrofobie is een specifieke of enkelvoudige fobie en kan daardoor eenvoudig behandeld worden. Er zijn altijd uitzonderingen waarbij de acrofobie een combinatie vormt met een andere fobie of stoornis en daardoor wel te behandelen is maar het wat meer tijd kost omdat er meerdere problemen aangepakt dienen te worden.

Er zijn twee verschillende soorten van acrofobie, namelijk:

Cognitieve Acrofobie - veroorzaakt door uw gedachten over wat er allemaal kan gebeuren als…

Optische Acrofobie - u bent op een plek waardoor u daar weg wilt want er kan van alles met u gebeuren.

Acrofobie komt het meeste voor bij kinderen onder de 10 en volwassenen boven de 50. Acrofobie kan ook ontstaan wanneer iemand te kampen heeft met een burn-out of wanneer iemand overspannen raakt. Bij de meeste personen die te kampen hebben gehad met een burn-out of wanneer ze overspannen zijn geweest blijven last houden van acrofobie. Vaak dient de persoon dan afzonderlijk nog behandelt te worden voor acrofobie.

Acrofobie kan op verschillende manieren tot stand komen. Zoals hier boven beschreven doormiddel van een burn-out of overspannen zijn geweest, maar ook door een traumatische ervaring. Sommige zeggen dat het te maken kan hebben met een stoornis in het balans systeem. Je ziet vaak dat bij kinderen acrofobie ontstaat doordat ze geconfronteerd worden met hoe de ouder reageert op bepaalde situaties die te maken hebben met hoogte.

Sommige beweren dat acrofobie niet bestaat maar een instinct is. Natuurlijk is het uw instinct (uw onderbewustzijn) die u wil beschermen en daardoor terugtrekt van het waargenomen gevaar. Dit is heel natuurlijk, maar als doordoor een paniek aanval ontstaat en iemand helemaal duizelig wordt is er meer aan de hand en kan dit op een eenvoudige manier opgelost worden

Elke overdreven angst is vreemd en kan wat aan gedaan worden. Acrofobie speelt bij de meeste mensen alleen af als degene contact heeft met de aarde. Bijvoorbeeld in een luchtballon hebben de meeste mensen geen last van acrofobie.

Het oplossen van een fobie en in dit geval een acrofobie is het leuke aan het geheel. Het enige dat telt is dat u van uw acrofobie afkomt, snel en eenvoudig.

Direct aan de slag
met het oplossen van je probleem?

Dat kan nu ook online!
Klik HIER voor meer info.

Meester over je gedachten

Boek: Meester over je gedachten
De manier waarop jij denkt, bepaalt hoe je functioneert in je werk en privéleven. Soms slaat denken om in piekeren en wordt je blik op de wereld ernstig vertroebeld: depressieve gedachten kunnen leiden tot slapeloosheid, angst en zelfs burn-out.Blijf in contact

Twitter icon
Facebook icon
LinkedIn icon
YouTube icon
Vimeo icon