Faalangst - Mindtuning

Wat is er Nu Wel Bekend over een Angst voor Naalden?

De officiële benaming voor een angst voor naalden heet Belonefobie, oftewel naaldenfobie en wordt omschreven als een angst voor scherpe objecten als pinnen en naalden. Het komt zelfs voor dat een bevel moet worden uitgevaardigd om iemand te laten verdoven, door de grote angst en paniek die ontstaat door het zien van of denken aan naalden.

Er is heel weinig bekend over angst voor naalden en dat is toch wel opmerkelijk aangezien ongeveer 10% van de bevolking last heeft van een angst voor naalden. Van de 10% heeft 80% ervan een familielid die ook een angst voor naalden heeft. Wat betekend dat een angst voor naalden genetisch overgebracht kan worden zou je kunnen denken.

Er is eigenlijk zo weinig over bekend dat dit weer door anderen wordt tegen gesproken, want sommige doktoren zeggen dat een angst voor naalden niet aangeboren wordt, maar dat het juist een combinatie is van de omgeving en hoe personen met een angst voor naalden behandeld worden door ouders en andere leidinggevende personen.

Het kan vaak een gevaarlijke fobie zijn, omdat de persoon in kwestie vaak uit angst voor naalden niet de medische hulp wil hebben die hij of zij nodig hebben.

Er zijn 23 gevallen bekend van mensen die zijn overleden door de symptomen die voortkwamen uit een angst voor naalden. De grootste zorgen komen voort uit de duizenden en duizenden personen wereldwijd die vroegtijdig overleden zijn door het vermijden van medische zorg, voortkomend uit die angst voor naalden.

Er zijn grootte verschillen tussen personen met een angst voor naalden. Een naaldenfobie kan onderverdeeld worden in vier categorieën.

1. Een angst voor naalden waarbij de bloeddruk omlaag gaat en wat vaak tot gevolg heeft dat de persoon flauwvalt. Deze reactie komt vaker bij mannen voor dan bij vrouwen, en komt over het algemeen alleen maar voor na de pubertijd.

2. Het komt heel vaak voor dat kinderen een angst voor naalden hebben. De meeste kinderen groeien hier volledig overheen naarmate ze ouder worden, maar niet bij iedereen. Wanneer hier geen serieuze aandacht aan besteed wordt ontstaat er op latere leeftijd een zeer ernstige vorm van een naaldenfobie waardoor ze medische behandelen zullen vermijden.

3. Sommigen personen krijgen een acute overgevoeligheid aan pijn. Totaal pijnloze behandeling met een naald kan een geweldige pijn veroorzaken voor personen die lijden aan een ernstige angst voor naalden.

4. De zeldzaamste vorm van een naaldenfobie (maar die de meeste mensen denken dat ze hebben) is de klassieke fobie die ontstaan is doormiddel van een traumatische gebeurtenis.

Veel personen herinneren zich een gebeurtenis waarvan ze denken dat dat de gebeurtenis was waardoor de fobie voor naalden is ontstaan. In de meeste gevallen herinneren personen zich alleen maar de eerste fobische reactie aangaande naalden.

De traumatische gebeurtenis is meestal een routine procedure die zonder al te veel problemen is verlopen behalve de fysieke fobische reactie op zichzelf.

De meeste personen met een overdreven angst voor naalden passen in meer dan één categorie

Personen die een angst voor naalden hebben, kunnen te maken krijgen met de volgende symptomen:

  • Huilen
  • Flauwvallen
  • Sterke daling van bloeddruk
  • Stuipaanvallen
  • Ademnood

Personen weten vaak niet waarom ze bang zijn voor naalden. Het gaat er uiteindelijk om dat de gevoelens van pijn en angst die hen heel sterk linkt aan naalden, weggenomen wordt. Uw onderbewustzijn beschermt u tegen pijn en angst, zo goed als het geleerd heeft om dat te doen.

Een angst voor naalden zorgt ervoor dat uw natuurlijk afweer systeem voor het verliezen van bloed in werking wordt gesteld, wat er voor zorgt dat uw bloeddruk daalt en u flauwvalt.

Een angst voor naalden valt niet ergens onder te scharen. Doktoren en geleerden zitten met hun handen in het haar omdat ze deze angst voor naalden niet kunnen achterhalen en dus niet weten waar het vandaan komt. Zij zijn toch sterk van mening dat men eerst de oorzaak moet weten voordat het opgelost kan worden.

Kunnen die gevoelens en emoties weggenomen worden bij het denken aan naalden of het zien van naalden? Er zijn situaties bekend van personen die van hun angst voor naalden zijn afgekomen doormiddel van NLP. NLP oftewel Neurolinguïstisch programmeren.

Dit is een andere soort van therapie waar men niet naar de oorzaak probeert te achterhalen maar een oplossing geeft voor uw angst voor naalden of welke angst dan ook. Niet alleen voor nu maar voor de rest van uw leven.

Direct aan de slag
met het oplossen van je probleem?

Dat kan nu ook online!
Klik HIER voor meer info.

Meester over je gedachten

Boek: Meester over je gedachten
De manier waarop jij denkt, bepaalt hoe je functioneert in je werk en privéleven. Soms slaat denken om in piekeren en wordt je blik op de wereld ernstig vertroebeld: depressieve gedachten kunnen leiden tot slapeloosheid, angst en zelfs burn-out.Blijf in contact

Twitter icon
Facebook icon
LinkedIn icon
YouTube icon
Vimeo icon