Faalangst - Mindtuning

Leid jouw angst tot een fobie?

Velen mensen wereldwijd hebben zichzelf een angst fobie bezorgt.

Wanneer een angst/fobie gedachte ontstaat is grotendeels onbekend. In principe kan iedereen een fobie ontwikkelen. Angsten en  fobieën zoals de angst voor spinnen ontstaan vaak in de kinderjaren en kunnen spontaan over gaan. Sommige mensen zijn gevoeliger voor het ontwikkelen van een fobie. Dit heeft voor een deel een genetische basis. Verder zijn mensen met een fobie gevoeliger voor het krijgen van andere fobieën.

Iedere persoon heeft een bewust en een onbewust denken. Beiden zijn ze de hele dag actief bezig – dus ook jouw onbewuste.
Jouw denken kun je vergelijken met een ijsberg. We zeggen altijd “dit is nog maar het topje van de ijsberg.”

Waarom? Omdat het grootste gedeelte van de ijsberg zich onder water bevind, volledig uit het zicht maar nadrukkelijk aanwezig. Zo is het ook met jouw gedachten.

Jouw bewuste gedachte zijn als het topje van de ijsberg. Jouw onbewuste gedachten zijn het grote gedeelte van de ijsberg dat uit het zicht onder de waterspiegel ligt. Jouw bewuste denken beslaat ongeveer 10% van het grote geheel en jouw onbewuste de overgebeleven 90%.

Het “probleem” zit dus onbewust. Jouw denken veroorzaakt echt jouw angst fobie. Jij hebt een gedachte en jouw brein kent niet het verschil tussen fictie en werkelijkheid. Alles neemt jouw brein aan voor waar – dus ook jouw angst fobie.

Het is dus een kwestie van loslaten van jouw angst fobie. Daar zijn tal van manieren voor en al die manieren zijn goed. Allemaal zorgen ze ervoor dat die belemmerende gedachten die storingen die ervoor zorgen dat de energie die door jouw lichaam heen stroomt, niet vrij kan stromen.

De motivators achter jouw angst/fobie gedachten zijn jouw gevoelens. Haal de gevoelens achter een gedachte weg en het "probleem" is opgelost want je laat het los. Het heeft geen betekenis meer voor jou.

Jij bent er toch echt van overtuigd dat datgene waar jij een fobische angst voor hebt ontwikkeld jouw meer pijn dan plezier gaat brengen. Daardoor zal jouw denken er alles aan doen om jouw van datgene waar het van overtuigd is dat het jouw pijn zal gaan doen weg te halen.

Het is niet de spin, lift, vliegtuig, bloed, naalden, vogels, hoogte die jouw de angst fobie geeft. Jij bent het die dat heeft gedaan. Jij hebt om wat voor reden dan ook aan dat voorwerp of persoon een bepaald gevoel verankerd wat er voor zorgt dat jij telkens een overdreven angst of fobie gevoel hebt wanneer jij aan datgene denkt of er bij in de buurt komt.

Een heleboel woorden. Veel personen gaan zich dan schuldig voelen, maar dat is totaal niet nodig. Nu weet je wat er aan de hand is en nu kun je het aanpakken en oplossen. Mits je dat wilt, want er zijn genoeg personen die min of meer wel weten dat ze een angst fobie hebben maar het niet noodzakelijk vinden om zichzelf van die angst fobie te verlossen.

Wil jij snal en adequaat verlost worden van je angst, kijk dan eens op MindTuning

Direct aan de slag
met het oplossen van je probleem?

Dat kan nu ook online!
Klik HIER voor meer info.

Meester over je gedachten

Boek: Meester over je gedachten
De manier waarop jij denkt, bepaalt hoe je functioneert in je werk en privéleven. Soms slaat denken om in piekeren en wordt je blik op de wereld ernstig vertroebeld: depressieve gedachten kunnen leiden tot slapeloosheid, angst en zelfs burn-out.Blijf in contact

Twitter icon
Facebook icon
LinkedIn icon
YouTube icon
Vimeo icon