Faalangst - Mindtuning

Een Bloedfobie is heel Speciaal!

Bloedfobie wordt officieel Hematofobie genoemd, maar ook gewoon bloedangst of bloedvrees. Hematofobie komt van het Griekse woord “haima” wat bloed betekend en “phobos” wat natuurlijk fobie betekend.

Bloedfobie zorgt ervoor dat personen flauwvallen wanneer ze blootgesteld worden of zichzelf blootstellen aan een situatie of gedachte waarbij de bloedfobie naar boven komt. Of dit nu bij de gedachte of beeld aan hun eigen bloed is, die van iemand anders of een dier. Het kan ook komen door het kijken naar een plaatje van bloed of in een film.

Dat de persoon flauwvalt wanneer iemand blootgesteld wordt aan bloed maakt deze fobie uniek in zijn vorm. Er zijn 2 vormen van bloedfobie te onderscheiden.

  1. Ergo vorm
  2. Exo vorm

De ergo-vorm waarbij je eigen bloed je geen angst geeft, maar andermans bloed je wit weg doet trekken. Vreemd genoeg hebben veel mensen in de medische wereld hier last van.

Bij de exo-vorm is elk bloed al aanleiding om draaierig, duizelig en misselijk te worden. U probeert zoveel mogelijk situaties waarin je met bloed wordt geconfronteerd, zoals ziekenhuizen, bepaalde tv programma’s, medische artikelen in tijdschriften te vermijden.

Studies hebben uitgewezen dat ongeveer 75% van de personen die last hebben van een bloedfobie ook te maken hebben met een naaldenfobie. Een lager aantal van ongeveer 30% van de personen die zeggen hoofdzakelijk last te hebben van een naaldenfobie, hebben weer last van een bloedfobie.

Een fobie voor bloed kan heel gevaarlijk effect hebben op iemands normale leven. Het herinnerd hen vaak aan het gevoel van kwetsbaarheid en zelfs de dood.

Ook bij een bloedfobie is de oorzaak meestal terug te herleiden naar een traumatische gebeurtenis uit het verleden.

Symptomen van bloedfobie zijn zoals eerder vermeld dat iemand flauwvalt doordat de bloedruk en hartslag dalen. Het kan ook het omgekeerde zijn dat iemand een hogere bloeddruk en hartslag krijgt. 

U wilt natuurlijk van uw bloedfobie afkomen. Sommige mensen weten niet beter omdat ze al hun hele leven er mee rondlopen. Uw angst voor bloed beheerst van tijd tot tijd uw leven. Het extreme aan deze angst blijft toch, vergeleken bij andere angsten, is dat je bij een bloefobie echt flauw kan vallen. Wanneer je hiervan bevrijdt bent hoef je dit niet meer te doen. Stel je eens voor hoe je leven er dan uitziet. 

Een bloedfobie is makkelijk te verhelpen met allerlei methodes en technieken bezien vanuit allerlei perspectieven. Hele lange trajecten maar ook hele korte trajecten waarbij u in een zeer korte periode direct verlost wordt van uw bloedfobie.

Een snelle en vooral effectieve methode is MindTuning

Direct aan de slag
met het oplossen van je probleem?

Dat kan nu ook online!
Klik HIER voor meer info.

Meester over je gedachten

Boek: Meester over je gedachten
De manier waarop jij denkt, bepaalt hoe je functioneert in je werk en privéleven. Soms slaat denken om in piekeren en wordt je blik op de wereld ernstig vertroebeld: depressieve gedachten kunnen leiden tot slapeloosheid, angst en zelfs burn-out.Blijf in contact

Twitter icon
Facebook icon
LinkedIn icon
YouTube icon
Vimeo icon