Faalangst - Mindtuning

Coulrofobie – angst voor Clowns

Coulrofobie of clownfobie is een irreele of overdreven angst voor clowns.

Dit fenomeen komt vrij veel voor bij kinderen maar zelfs tieners en volwassenen kunnen er last van blijven houden. Johnny Depp bijvoorbeeld heeft een clownfobie.

Coulrofobie komt vrij veel voor en komt op verschillende manieren tot uiting.  De symptomen zijn verschillend van paniek aanvallen tot een hevige angst voor personen die verkleed zijn in een clown kostuum of andere in het oog springende kostuums.

De meest gebruikelijke verklaring voor coulrofobie is een omstandigheid als kind geweest waar je op de een of andere manier heel veel negatieve angstige gevoelens en emoties aan hebt vastgeplakt.

Vaak is de gebeurtenis die het veroorzaakt heeft in het onbewuste opgeslagen waardoor het gevoel van die ene keer telkens naar boven komt bij het zien van iemand verkleed als clown.

Coulrofie is een enkelvoudige fobie en kan makkelijk behandelt worden door enkele eenvoudige oefeningen waardoor de emoties en gevoelens die je verankerd hebt aan het beeld van een clown worden losgekoppeld. Hierdoor heeft de clown geen enkele betekenis meer voor je en ben je vrij.

Direct aan de slag
met het oplossen van je probleem?

Dat kan nu ook online!
Klik HIER voor meer info.

Meester over je gedachten

Boek: Meester over je gedachten
De manier waarop jij denkt, bepaalt hoe je functioneert in je werk en privéleven. Soms slaat denken om in piekeren en wordt je blik op de wereld ernstig vertroebeld: depressieve gedachten kunnen leiden tot slapeloosheid, angst en zelfs burn-out.Blijf in contact

Twitter icon
Facebook icon
LinkedIn icon
YouTube icon
Vimeo icon