Faalangst - Mindtuning

Emetofobie of overgeef angst

Een schatting  vertelt ons dat 115.000 Nederlanders en Belgen kampen met emetofobie. In Nederland komt emetofobie vaker voor dan in Belgie.

Ongeveer 90% van dit aantal is vrouw en de gemiddelde leeftijd is circa 25 jaar. Emetofobie is een extreme angst voor overgeven en misselijkheid.

Emetofobie wordt van gezegd dat het de zevende meest voorkomende fobie ter wereld anderen beweren dat het zelfs op nummer 5 staat.
Zoals bij elke fobie zullen mensen met emetofobie er alles aan doen om hun fobie te camoufleren met ontwijkende handelingen.

Toch hebben veel personen hier nog niet vaak van gehoord, weten velen er weinig van en denken de meeste emetofoben dat ze de enige zijn met deze 'rare' fobie. Omdat vele denken dat ze de enige zijn komen ze er vaak nauwelijks voor uit.

Dordat het zo’n onbekend fenomeen is  wordt emetofobie niet snel herkend door huisartsen of psychologen.

Emetofobie is er zoals bij aleangsten in vershillende vormen. Sommige personen met emetofobie zijn bang dat ze over moeten geven, terwijl anderen misschien alleen bang zijn om iemand anders over te zien geven. Sommige hebben angst dat ze moeten overgeven in het bijzijn van anderen of angst om niet uit een situatie weg te kunnen waar men geconfronteerd kan worden met overgeven.

Symptomen voor emetofobie zijn duizeligheid, lusteloosheid, snel moe, prikkelbaar, etc. Allemaal heel erg logisch want het lichaam staat onder spanning. Het lichaam staat onder spanning door de negatieve gedachten. Deze negatieve gedachten zorgen ervoor dat je spieren niet kunnen ontspannen waardoor ze niet tot rust komen en het lichaam niet kan herstellen.

Het geeft een enorme beperking op het plezier in het dagelijks leven. De angst voor overgeven zorgt ervoor dat je er alles aan doet om dit te vermijden.

Sommige vallen heel erg veel af omdat ze voedsel en drank vermijden voor de angst om te meten overgeven.

Zoals met elke fobie of overdreven angst is de angst om over te geven de basis van heel veel handelingen, besluiten die iemand neemt in zijn of haar leven.

Soms wordt er gesuggereerd dat personen hun angst onder ogen moeten zien om ervan verlost te raken, maar in de meeste gevallen heeft dit alleen nog maar averechts gewerkt en wordt het “probleem” alleen nog maar erger doordat men te maken krijgt men paniekaanvallen.

Emetofobie is een gedachte die in stand wordt gehouden doordat men het blijft voeden met andere gedachte. De emetofobie is als een kindje dat naar bed wordt gelegd waarna men het lekker instopt met een dekentje (een andere gedachte van angst) en als nog een dekentje

Er zijn verschillende manieren voor. Kijk maar eens rond online. De een zweert erbij dat hypnose deenigste manier is om van emetofobie af te komen terwijl anderen juist weer  MindTuning benoemen als DE methode.

Er is niet één methode die doorslaggevend is. Het blijft toch het lsolaten van die negatieve gedachten. Deze negatieve gedachte drukken geven spanning op je lichaam want ergens stroomt de energie niet vrijelijk door je lichaam doordat er ergens een storing zit.

Jij hebt bepaalde gedachtes gekoppeld aan iets dat bij jouw emetofobie tot stand heeft gebracht.

Dit is niets geks. Je doet dit de hele dag door. Je hebt waarschijnlijk ook wel een nummer en als je dat opde radio hoort danmoet je gelijk aan je partner denken. Je koppelt of verankerd de hele dag objecten, mensen en dieren aan bepaalde emoties.

Misschien een rare gedachte dat je echt helemaal kunt loslaten maar als je iets kunt koppelen en het daarna dwangmatig kunt vasthouden kun je het ook zelf loslaten. Pak de methode die jouw daar het beste bij kan helpen

Direct aan de slag
met het oplossen van je probleem?

Dat kan nu ook online!
Klik HIER voor meer info.

Meester over je gedachten

Boek: Meester over je gedachten
De manier waarop jij denkt, bepaalt hoe je functioneert in je werk en privéleven. Soms slaat denken om in piekeren en wordt je blik op de wereld ernstig vertroebeld: depressieve gedachten kunnen leiden tot slapeloosheid, angst en zelfs burn-out.Blijf in contact

Twitter icon
Facebook icon
LinkedIn icon
YouTube icon
Vimeo icon