Faalangst - Mindtuning

Het Geheim van een Fobie, Simpel maar waar!

Niet-reële angsten of een fobie voor bepaalde dingen, mensen, of omstandigheden kunnen leiden tot paniek aanvallen. Mensen kunnen een fobie hebben voor water, een fobie voor vuur, een fobie voor hoogte of een fobie voor diepte, een fobie voor liften, claustrofobie of juist een fobie voor grote ruimtes, een fobie voor mensen (sociale fobie) die zich uit in stotteren, zweten, trillen of blozen, en ga zo maar door. Mensen die nooit een fobie hebben ervaren in hun leven, vinden het misschien allemaal een beetje overdreven. Anderzijds is het voor mensen die wel last hebben van een fobie, heel erg echt.

De meeste mensen hebben altijd wel een ding dat een kleine vorm van angst of paniek teweeg brengt. Ons onderbewustzijn doet dit als een soort beveiligings mechanisme wanneer, voor welke reden dan ook, het denkt ons te moeten beschermen van pijn. Wanneer de angst zo groot wordt dat het ons belemmert om iets te doen of het leven te lijden dat we graag willen, wordt het vaak omschreven als een fobie.

Een fobie vind plaats wanneer je onderbewustzijn gelooft dat de omstandigheden die hij herkent ons in gevaar zullen brengen. Onmiddellijk gaat het tot actie over zodat je weg zult gaan van het waargenomen gevaar. Dit is de strategie waarvan hij weet dat hij ons op deze manier het beste kan beschermen. Dit is vaak de enigste manier waarop hij weet hoe hij ons kan beschermen.

Onder sommige uitzonderlijke gevallen is de fobische reactie op zijn plaats, maar vaak is de fobische reactie veel te sterk in verhouding tot de omstandigheden.

Dit is hier een kleine algemene beschrijving van een fobie en waar het eigenlijk op neerkomt is dat we te weten komen wat we kunnen doen om met deze gedachten, deze gevoelens, deze fobie anders om te gaan als we nu gedaan hebben.

Hoewel een fobie bij iedereen anders is, blijft de basis hetzelfde. Want eigenlijk is het heel knap wat iemand doet met een fobie. Het is geweldig dat iemand altijd zichzelf eraan kan herinneren om bang te zijn of pijn te hebben wanneer zij een negatieve herinnering hebben. De meeste mensen kunnen zich nog geeneens herinneren wanneer ze voor het laatst de container met huisvuil hebben voorgezet terwijl iemand met een fobie telkens een herinnering terug haalt en zichzelf eraan herinnerd om de pijn en angst te voelen. Dit is in één woord "geweldig." Het is geweldig dat iemand met een fobie dit voor elkaar krijgt.

Als je gaat zoeken naar informatie stuit je in veel gevallen alleen maar op het probleem en waar het probleem vandaan komt. De fobie en wat dit met u doet weet u nu wel. Oplossingen zijn veel interessanter, anders raak je alleen maar gefrustreerd. Een oplossing voor een fobie zorgt ervoor dat u verder kunt. Albert Einstein zei eens: "We kunnen geen oplossing vinden voor het probleem als we op het zelfde niveau denken waardoor het probleem is ontstaan." Het is leuk dat we een label op een fobie of stoornis kunnen plakken, maar het is nog leuker als we het fobie kunnen oplossen.

WANT als iemand een fobie kan voelen aan de hand van een eenmalige gebeurtenis, moet het ook weer af te leren zijn door een eenmalige gebeurtenis. Toch! Een logische redenatie dat logische oplossingen tot gevolg heeft.

Een vraag: Waarom verdient iemand die €20.000 per jaar verdient geen €250.000 per jaar? Deze persoon weet niet hoe hij of zij €250.000 per jaar kan verdienen anders deed hij of zij dat wel. Gaat iemand deze persoon meerdere en andere inzichten geven in hoe men dit kan bereiken, kan hij of zij zichzelf de mogelijkheid geven om andere keuzes te maken.

Hetzelfde geld voor het oplossen van een fobie. Voor het oplossen van een fobie is het belangrijk om niet de mogelijkheid weg te nemen voor een fobie, maar om de persoon met een fobie meer mogelijkheden te geven voor een andere reactie welke een positieve uitwerking heeft op je lichaam en je niet meer belemmert om iets te doen of het leven te lijden dat je graag wilt.

Elk nadeel heeft zijn voordeel. Een brein werkt heel snel. Zo snel als een fobie ontstaat, zo snel kun je ook weer van een fobie afkomen.

Lees hier meer over allerlei fobieen en wat jouw mogelijkheden zijn om daar van af te komen.

Angsten en verslaving

Als mensen langdurig blootstaan aan angsten en stress, zoeken ze soms wanhopig naar middelen om hun angst te onderdrukken. Regelmatig raken mensen verslaafd aan medicatie, drank of drugs. Dus in plaats van hun probleem op te lossen, krijgen ze er een probleem bij. Ook hier zijn oplossingen voor. Onder andere Stichting Narconon biedt programma`s om te herstellen van een verslaving.

 

Direct aan de slag
met het oplossen van je probleem?

Dat kan nu ook online!
Klik HIER voor meer info.

Meester over je gedachten

Boek: Meester over je gedachten
De manier waarop jij denkt, bepaalt hoe je functioneert in je werk en privéleven. Soms slaat denken om in piekeren en wordt je blik op de wereld ernstig vertroebeld: depressieve gedachten kunnen leiden tot slapeloosheid, angst en zelfs burn-out.Blijf in contact

Twitter icon
Facebook icon
LinkedIn icon
YouTube icon
Vimeo icon